Reçel yaparak israfla mücadeleyi öğrendiler

22 January Monday, 2024
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü okullarda gıda israfına karşı mücadele ile ilgili etkinliklerini sürdürüyor. Son etkinliğin adresi ise Biga ilçesi oldu. Ağaköy İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri düzenlenen etkinlikte reçel yaparak hem üretim süreci hem de meyvelerin uzun süre saklanması hakkında bilgi aldı.
Reçel yaparak israfla mücadeleyi öğrendiler
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
 
Çanakkale’de öğrenciler reçel yaprak israfla mücadeleyi öğrendi.

Biga’da bulunan Ağaköy İlkokul ikinci sınıf öğrencileri İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğe katıldı. Etkinlikte hem üretim süreci hem de meyvelerin uzun süre saklanması hakkında bilgi aldı.

Etkinliğe katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan “Gıda israfı, Dünyamızın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biri. Her yıl üretilen gıdaların yaklaşık üçte biri, tedarik zincirinin farklı aşamalarında israf ediliyor. Bu da, hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük bir kayıp anlamına geliyor. Gıda israfının önüne geçmek için atabileceğimiz birçok adım var. Alışveriş yaparken ihtiyacımız kadar ürün alabiliriz. Yiyeceklerimizi tazeliğini kaybetmeden tüketebiliriz. Bunlardan biri de, evde bulunan meyveleri değerlendirmek. Meyveler, pişirildiğinde, kurutularak veya reçel yapılarak uzun süre saklanabilir. Bu sayede, meyvelerin tazeliğini kaybetmeden tüketebiliriz. Biz de, gıda israfına dikkat çekmek ve öğrencilere bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledik. Etkinlikte, öğrencilere evde bulunan meyvelerden reçel yapmayı öğrettik. Etkinlikte, öğrenciler hem keyifli vakit geçirdi hem de gıda israfının önüne geçmenin önemini öğrendiler.” dedi.
çanakkale israf mücadele meyve reçel