Sivas’ta el sanatları, eğitim merkezinde yaşatılıyor

20 December Thursday, 2018
Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitim faaliyetleri artarak devam ediyor. Müdürlükte, keçeden tel kırmaya, dikişten ahşap yakma tekniklerine kadar pek çok alanda eğitimler veriliyor. Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği kurslar İş-Kur tarafından da destekleniyor.
Sivas’ta el sanatları, eğitim merkezinde yaşatılıyor Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Mehmet OĞUZ – Ümit YILDIRIM
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı el sanatları eğitim merkezlerinde her yıl yüzlerce kursiyer çeşitli alanlarda eğitimler alıyor. 

Türkiye genelinde Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’na bağlı 6 ilde el sanatları eğitim merkezi faaliyet gösteriyor.

Doğu batı arasında geçiş noktası olması nedeniyle önemi artan Sivas’ta faaliyet gösteren eğitim merkezi, kültür ve törelerin yaşatılması açısından önemli bir merkez.

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 2003 yılından günümüze 2 bin 817 kadın, 30 erkek kursiyer eğitim görüp sertifika aldı.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Eğitim Yönetimi Çalışma Grubu Sorumlusu Mehmet Soner Tanışık, Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgi verdi.

Tanışık, Eğitim ve Yayın Dairesi kursiyerlerin ürettikleri ürünleri tanıtmaları ve ekonomiye kazandırmaları için yürütülen çalışmalar hakkında: “Eğitim v Yayın Dairesi Başkanlığı olarak, el sanatları eğitim merkezi müdürlüklerimizden mezun olan kursiyerlerin üretiikleri ürünlerin tanıtımı amacıylaturt içinde yapılan fuar, sergi ve ticaret merkezleri gibi organizasyonlara katılımları sağlamakta, özel satış yerleri açılması konusunda çalışmalar yapmakta ve gereken her konuda eğitim merkezlerimize destek vermekteyiz.” ifadelerini kullandı.
 
sivas el sanatları EYDB tarım ve orman bakanlığı