“Su kaynakları için tarihi bir gün”

05 February Monday, 2024
Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Son olarak sanayide su verimliliğinin sağlanması için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ortak protokol imzaladı. Protokolü değerlendiren akademisyenler, imzalanma tarihinin su kaynakları için tarihi bir gün olduğunu söyledi.
“Su kaynakları için tarihi bir gün”
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları arasında suyun verimli ve tasarruflu kullanımı için imzalanan protokol akademik çevrelerden tam not aldı.

Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen törende imzaları atan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır su tasarrufu için birliktelik vurgusu yaptı.

İmza törenine katılan akademisyenlerse protokolü su kaynakları için tarihi bir gün olarak değerlendirdi. Su tasarrufunun ve verimliliğinin artması için yapılan çalışmaların önemine değinen Prof. Dr. Erdem Görgün, suyun çevre ve ekonomik değerine dikkat çekti. Prof. Dr. Görgün, tasarruf sağlanmazsa mevcut su kaynaklarının azalacağını bu nedenle hem çevre üzerinde olumsuz etkiler oluşacağını hem de su fiyatlarının artacağını ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Kitiş de sanayicilere yönelik tasarruf tedbirleri geliştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Kitiş, protokolün Avrupa Birliğinde benzerlerinden daha ayrıntılı olduğunu vurguladı.  
su tasarruf protokol tarım orman sanayi teknoloji