‘Su Verimli Kentler’ zirvesinden yansıyanlar

15 December Friday, 2023
Başkent Ankara “Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği" zirvesine ev sahipliği yaptı. Etkinlik çerçevesinde belediye su kardeşliği uygulamasına dâhil edilen belediyeler arasında protokol imzalandı.
‘Su Verimli Kentler’ zirvesinden yansıyanlar Suyun yönettiği değil, suyu yöneten şehirler olmak için harekete geçildi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği, Ankara’da   "Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği" düzenledi. Toplantı sonrası açıklama yapan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, “Tarım bakanımız tecrübe aktarımı paylaşımı ve suda kayıp kaçakla ilgili idarecileri ve siyasi başkanları hepsini bir araya getirecek program düzenledi. Biz de Türkiye belediyeler birliği olarak bunun organizasyonunda yer aldık. Ben katılım sağlayan bütün büyükşehir belediye başkanlarımıza, organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Etkinlik sonrası Kastamonu ve Bursa belediye başkanları Web Tarım TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, “ Ben pandemi sürecinde sağlıkçı olmam hasebiyle hep dile getirmiştim. Önümüzdeki dönemin yegâne konusu sağlıklı gıda ve su olacak diye. İşte bununla ilgili de elbette ki böyle kardeş şehirler projeleriyle suyun yönetimini doğru yapmak,  suyu verimli kullanmak anlamında bu tarz toplantılar çok kıymetli, önemli. Bunları bir de kampanya haline getirip, suyun verimliliği noktasında bütün vatandaşlarımızı yönlendirebilirsek öyle zannediyorum gelecek adına su noktasında çok daha umutlu olacağız ve tabi bunu sağlıklı tarım politikalarıyla desteklemek lazım.” İfadesini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise toplantıyı “ Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’de son yıllarda çok önemli çalışmalar yapıldı. Bazı belediyelerimiz bu konuda ciddi mesafeler aldı. Bazı belediyelerimiz belki imkânsızlıklarla, belki o an için olaya girişmemekle, seçim sathı mahallini düşünerek, farklı şeyleri düşünerek geride kaldılar. Dolayısıyla da bu manada tecrübe paylaşımını bu platformda buluşturduğu için ben Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Türkiye Belediyeler Birliğine çok teşekkür ediyorum. Ben şehirlerimize çok faydalı olacağını düşünüyorum ve geçirdiğimiz o afetleri o sıkıntılı süreçleri daha sorunsuz bir şekilde aşabilmek ve yaşam kaynağımız suyu her zaman elde edebilmek adına önemli bir imza atıldı diye düşünüyorum.” İfadeleri ile değerlendirdi.
vidinlioğlu aktaş su verimli zirve