“Suyumuzu Kaybettiğimizde Yarınlarımızı Kaybederiz”

25 October Monday, 2021
Tarım ve Orman Bakanlığı suyun doğru kullanımı için eğitimlerini sürdürüyor. Suyumuzu Kaybettiğimizde Yarınlarımızı Kaybederiz başlıklı Kırklareli’ndeki eğitimde de üreticilere su kaynaklarının azalması ve kuraklık ile ilgili bilgiler verildi.
“Suyumuzu Kaybettiğimizde Yarınlarımızı Kaybederiz” Kuraklık ve yanlış su kullanımına karşı Tarım ve Orman Bakanlığının bilinçlendirici eğitimleri sürüyor.

Kırklareli’nde yapılan, Suyumuzu Kaybettiğimizde Yarınlarımızı Kaybederiz başlıklı eğitimde su kaynaklarının azalması ve kuraklık nedeniyle çiftçilere suyun doğru kullanılması için bilgiler verildi.

Eğitimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy "Kapalı devre sistemi ile yüzde 65 sudan tasarruf sağlıyoruz. Kırklareli'nde yeni yaptığımız tüm baraj ve göletlerde kapalı sistem sulamayı kullanıyoruz. Çiftçimizin tarlasının başına kadar kapalı sistemle suları götürüyoruz. Çiftçimiz de bu suya belli bir ücret ödeyerek üretime katkı sağlayacak. Her bir ürünün su tüketim ve üretim kısmı farklı oluyor. Çiftçimizin de bu konuda bilgilenmesi gerekiyor biz de eğitimlere ağırlık verdik. Sonbahar ve kış aylarında eğitimlerimize devam edeceğiz. Üreticimiz ürün desenini buna göre değiştirecek." dedi.

Kentin birçok yerinde vahşi sulama yapıldığını vurgulayan Aksoy, "Salma sulama yaptığımız iki bölgemiz var. Birisi Kayalı diğeri de Kırklareli barajları. Burada çok ciddi bir vahşi sulama yapılıyor. Su tüketimi çok fazla, biz bunun ekosisteme olan zararlarını anlatıyoruz. Eğer kapalı sisteme geçersek Kırklareli'nde verimi yüzde 50 arttırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Kırklareli eğitim sulama kuraklık