“Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler” başlıyor

31 March Friday, 2023
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı üniversitelerle işbirlikleri başlatmak, yapılan faaliyetleri tanıtmak amacıyla “Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı”nı hayata geçirdi. Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarının gençlere anlatılacağı programlar öncesinde üniversitelerin ilgili bölümlerinde görüşmeler ve tanıtımlar yapıldı.
“Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler” başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmalarını üniversitelerde anlatmak, yürütülen projeleri tanıtmak amacıyla “Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı”nı başlatan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ilgili fakültelere ziyaretlerini sürdürüyor.

Karaman, Mersin ve Adana’da bulunan üniversitelerin Ziraat, Orman, Gıda, Veteriner Hekimlik fakülte ve bölümlerinde ilk görüşmelerini gerçekleştiren Başkanlık temsilcileri Dekan, Dekan Yardımcıları ve Öğretim Üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının hayata geçireceği Kısa Film projesinin de tanıtımının yapıldığı görüşmelerde üniversitelerin projeye destek vermeleri sağlandı. Üniversitelerinde yapılan tanıtım faaliyetlerini faydalı bulan öğretim üyeleri de proje ve yarışmalara ellerinden gelen tüm desteği verebileceklerini ifade ettiler.
 
Kurumsal İletişim ve Etkinlik Yönetimi Çalışma Grup Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Göktaş ve Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Çakıcı yaptıkları ziyaretlerde Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf  Yarışması ile ilgili de bilgilendirme yaptı. Yarışmanın öğrenciler ve fotoğrafa gönül vermiş herkese açık olduğunu ileten Başkanlık yetkilileri yarışmaya katılımın artmasını sağlamak için öğrencilere duyurulmasını sağladı.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde Gıda Mühendisliği Bölümü, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Mersin Üniversitesinde Gıda Mühendisliği, Veterinerlik, Gıda Bölümleri ile İletişim Fakültesi, Çukurova Üniversitesinde Ziraat ve İletişim Fakültelerinde yapılan görüşmelerin iki taraf için de verimli geçtiği vurgulandı. Üniversitelerden gelen talep üzerine söyleşi programı kapsamında tarım, çevre bilinci, gıda muhafazası gibi konularda eğitimlerin de düzenlenebileceği belirtildi.

Üniversite ziyaretlerinde Fakülte Dekanlarına Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde hazırlanan Türk Bayrağı Başkanlık adına hediye edildi. Öğretim Üyelerine ise Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması kapsamında üretilen takvim, ajanda ile Başkanlığın hazırladığı İddialar ve Gerçekler, Tarım Cebimde Mobil Uygulaması kitapçıkları takdim edildi.

“Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı” için üniversitelerle yapılan görüşmeler sürerken programın yüksek katılımla yapılması ve geniş bir kitleye ulaşması hedefleniyor.
toes eğitim yayın tanıtım söyleşi mersin karamanoğlu çukurova üniversite tarım ve orman