Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Fuarı’na çıkarma yaptı

06 February Monday, 2023
İzmir’de düzenlenen 18. AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Tarım ve Orman Bakanlığı 12 stantla vatandaşları ağırladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Fuarı’na çıkarma yaptı
Haber   : Cem BAYAN
Kamera: Hasan Ejder TAZEOĞLU
 
Türkiye'nin sektöründe en büyük fuarı olarak gösterilen AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 18’inci kez İzmir’de düzenlendi.

Fuarda Tarım ve Orman Bakanlığı da yer aldı. Kurulan ana stant içerisinde 12 farklı bakanlığa bağlı kuruluşların stantlarda vatandaşlar ağırlandı.

Doğa Korumadan, gül yetiştiriciliğine; ormandan, tarımsal araştırmalara kadar bakanlık kapsamındaki alanlarla ilgili vatandaşlar sorularının cevaplarını aldı.

Stantta misafirlerin sorularını yanıtlayanlar arasında İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen de vardı. Özen, fuarın İzmir’e olumlu katkılar sunacağını söyleyerek “İzmir dışardan bakılınca farklı sektörlerle ön plana çıkıyor ama ön plana çıkan sektörlerin tamamı tarım üzerine inşa edilmektedir. İhracat rakamların büyük çıkmasının nedeni de bu üretimdeki büyüklüktür.” dedi.

Standı Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da ziyaret etti. Kaya “Tarım ve Orman Bakanlığı çok güzel bir stantla eğitici, öğretici sunumlar yapıyor. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İnanıroğlu da Bakanlığın faaliyetleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu ile birlikte stanttı gezdik. Gerçekten hayran kaldım. Türkiye’nin çok büyük yatırımları var. İki ülke arasında da bu yatırımların artmasını temenni ediyorum.”
tarım orman bakanlığı eğitim yayın dairesi izmir tarım hayvancılık fuarı