Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bölgedeki çalışmaları sürüyor

20 February Monday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaraların sarılması için bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla bölgedeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Et ve Süt Kurumu 90 ton et ürününü depremzedelere ulaştırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bölgedeki çalışmaları sürüyor
Tarım ve Orman Bakanlığı bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla deprem bölgesindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bakanlık deprem afetinden etkilenen bölgelerdeki arama - kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra acil ihtiyaçların karşılanması ve besicilerin hayvanlarının korunması adına vatandaşların yardımına koşuyor.

Çalışmalarda Et ve Süt Kurumu ESK de yer aldı. Kurum 90 ton et ürününü depremzedelere ulaştırdı. Et ürünlerinin yanı sıra 7 ton süt ve süt ürününü bölgeye gönderildi. 15 ton et ürününü de sevkiyata hazır hale getirdi.

ESK’ye yönelik talepler için 0800 314 1 000

Kurum ayrıca depremzede üreticilerin hayvan alımlarını aralıksız sürdürüyor. Felaketten etkilenen üreticilerin sahipsiz veya bakım imkânı olmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını yerinden teslim alıyor. Bölgedeki üreticilere özel alım fiyat politikası uyguluyor.

Adana, Diyarbakır, Sivas ve Bingöl kombinaları sahada gece gündüz çalışma yürütüyor. Kesimlik hayvanlar kombinalara, genç veya gebe hayvanlar ise bakım ve beslenmesi için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü işletmelerine sevk ediliyor.

Et ve Süt Kurumu süt alımlarında da çalışmalarını yürütüyor. Üretici örgütleri ve özel sektörün koordinasyonuyla gerçekleşen çalışmalarla yetiştiricilerin ürettiği yaklaşık 5 bin 350 ton süt toplanarak üretime kazandırıldı.

Deprem bölgesindeki besiciler, talep ve sorunlarıyla ilgili olarak kurumun 0800 314 1 000 numaralı Besici Hattı üzerinden iletişime geçebiliyor.
 
tarım orman deprem esk et süt besici yardım