Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatına sahip çıkıyor

20 November Tuesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlara yardım elini uzatıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatına sahip çıkıyor İlk haber Rize’den. Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekibi, milli park içerisinde kaybolan iki atı donmak üzereyken kurtardı. Donmak üzere olan atlar, bir süre ısıtıldıktan ve yem verildikten sonra güvenli bölgeye götürüldü. Yapılan araştırma sonucu atların, bölgedeki bir çobana ait olduğu belirlendi. Atları aradığını belirten çoban, görevlilere teşekkür etti.

Ayakları kesilen yavru kedi emin ellerde

Iğdır’da esnaf tarafından ayakları kesik halde bulunan yavru kedi tedavi için Kars’a gönderildi. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesinde tedaviye alınan yavru kedinin ayaklarına protez takılması planlanıyor.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Veteriner Cerrah Prof. Dr. Vedat Baran vatandaşları yaralı hayvanları mutlaka sağlık ekiplerine bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Baran “Oldukça yoğun bir enfeksiyon var. İyi bir medikal tedaviyle önce bu enfeksiyonu ortadan kaldırmamız lazım. Bu 10-15 günlük süre zarfında olur. Ondan sonra ya protez ya da farklı bir yöntemle tedavisi yapılacak. Şu anda protez modellerine bakıyoruz, eğer uygun olarsa iyileşme sağladıktan sonra protez yapmayı düşünüyoruz. Yaralı hayvanlar görüldüğünde mutlaka sağlık ekiplerine bildirin” dedi.

Rektör yaralı baykuşu tedavi etti

Şırnak'ta vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 2 baykuşa, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan ile DKMP Şırnak Şube Müdürlüğünde görevli veteriner Ferhat Ürgen tarafından cerrahi müdahale gerçekleştirildi. Rektör Erkan “Veteriner ile cerrahi operasyon yaptık. Pansumanlarını yapıp, bundan sonra kontrollü bir şekilde bakacağız. Elimizden geldiği kadar hayvanların sağlıklı bir şekilde doğaya salınmasını sağlayacağız. Doğaya salınamayacak durumda olanlar da merkezimizde hayatlarının sonuna kadar bakılacak, korunacak.”

DKMP Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay da bakanlık olarak tedavinin ardından havyaları doğaya geri salındığını söyledi.
 
tarım orman bakanlık doğa koruma yaban hayat