Tarım ve Orman Bakanlığından yaban hayatına su desteği

14 August Monday, 2023
Aşırı sıcaklarda susuz kalan yaban hayvanlarının su ihtiyaçları için ormanlık alanlarda 18 gölet ve 900’ü aşkın yalak oluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığından yaban hayatına su desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı, küresel iklim değişikliğinin de etkisiyle artan sıcak havalarda yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak üzere tedbirler alıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlükleri ortaklaşa yaptığı çalışmalarda belirlenen bölgelerde 7 adet sondaj yapıldı ve 18 adet gölet faaliyete geçirildi. Ayrıca DKMP yaban hayvanlarının su ihtiyacının tespit edildiği alanlarda 900’ü aşkın yalak yaptı.

Yapılan yalak yakınlarına yerleştirilen fotokapanlar ile yaban hayatı da takip ediliyor. Yaşanan orman yangınlarından etkilenen bölgelerdeki yaban hayvanları için de hızlı bir şekilde yalaklar oluşturularak yemleme çalışmalarına ağırlık verildi.

“Her türlü önlemi aldık”

Konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaban hayatının korunmasına yönelik her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

Bakan Yumaklı, “DKMP Genel Müdürlüğümüz, yaban hayatının korunup geliştirilmesi için büyük gayret gösteriyor, yaz aylarında yaptığı çalışmalarla yaban hayvanlarına can suyu oluyor.” ifadelerini kullandı.
dkmp yaban hayatı aşırı sıcaklar Bakan Yumaklı tedbir tarım orman