“Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu" tamamlandı

20 December Wednesday, 2023
Yoğun ilgi gören "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu" tamamlandı. Sempozyumun kapanışında konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, etkinliğe yaklaşık bin 300 kişinin katıldığını ifade ederek “Türkiye yüzyılını yaptığımız her işe bilim ve sanatı katarak yaşayabiliriz.” dedi.
“Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu
“Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığınca düzenlenen ve Halkbank’ın sponsor olduğu sempozyumun değerlendirme ve kapanış oturumunu Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu yönetti.

Başkan Çolakoğlu, ileride daha büyük etkinlikler yapılacağını ifade ederek “Bu salon bin kişi kapasiteli ama burada ayakta duranlarla beraber yaklaşık bin üç yüz kişi geldi. İlgi gerçekten yoğundu. Biz bu sempozyumu Türkiye yüzyılını yaşamak için düzenledik. Çünkü inanıyorum ki Türkiye yüzyılı yaptığımız her işe bilim ve sanatı katarak yaşayabiliriz. Bunun için de herkes üzerine düşen görevi yerine getirecek.” dedi.

Son oturumda gündemi değerlendiren yazar ve Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Gül, başkanlığın bilgi kirliliğine karşı yürüttüğü çalışmalar için teşekkür etti. Birinci elden değerlendirmenin önemine dikkat çekti.

Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yunus Koç da bakanlığın bu tarz etkinliklerle tarım hafızasına sahip çıktığını hatırlatarak, bunların geleceğe ışık tutacağını ifade etti.

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı İsmail Uğural ise sempozyumun çıtayı yükselttiğini söyledi.

Konuşmaların ardından aile fotoğrafı çekimiyle sempozyum tamamlandı.
 
 
tarım orman sempozyum eğitim yayın türk tarih kurumu halkbank