Tarımda teknoloji eğitimleri sürüyor

06 June Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İSEDAK’ın ortaklaşa yürüttüğü projeler devam ediyor. O çalışmalardan biri de “Tarımda Uzaktan Algılama Sistemlerinin Kullanılmasına Yönelik Kapasite Geliştirme Projesi”. Tarımda son teknolojilerden faydalanılmasını amaçlayan proje kapsamında yapılan eğitimler Ankara’da başladı.
Tarımda teknoloji eğitimleri sürüyor
Tarımda son teknolojinin uygulanması için eğitim çalışmaları sürüyor.

Eğitim programlarının sonuncusu “Tarımda Uzaktan Algılama Sistemlerinin Kullanılmasına Yönelik Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında Ankara’da başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İSEDAK’ın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar arasında yer alan projenin ilk eğitim toplantısı Bakanlıkta yapıldı. Çevrimiçi yapılan toplantıya çeşitli illerden ve Malezya’dan katılımcılar görüntülü bağlandı.

Toplantının açılışında konuşan Tarım Reformları Genel Müdürü Burhan Demirok, projenin ilk duyduğunda heyecanlandığını belirterek, teknoloji ile kalkınmadaki takibin daha kolay yapılacağına değindi. Demirok “Burada iki ülkenin bilgi ve beceri paylaşması önemli. Biliyorsunuz, Türkiye geçmişten beri tarım sektöründe büyük işler başarmış ve gelişmeler kaydetmiş bir ülke olmuştur. Tarım 4.0 kullanımı sektörümüz için kullanımı da önemli. Günümüz teknolojisiyle uzaktan algılama makine öğrenmesi yapay zeka metotlarının öğrenilmesi gibi başlıklarda karşımıza çıkıyor.” dedi.

Genel Müdürlüğün Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan da projenin ayrıntılarını paylaştı. Gürkan online eğitimlerin ve teknik bilgi ziyaretlerin olacağını söyleyerek “Uzaktan algılama çalışmalarıyla günümüz tarımında verim, üretim tahmini; değişken oranlı ilaçlama ve gübreleme; küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişikliği ile mücadele ettiğimiz bu günlerde hassa sulama konusunda etkin çözümler sunmaktadır.” şeklinde konuştu.
tarım orman isedak eğitim teknoloji