TEKNOFEST Ankara’da başladı

31 August Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığının da katıldığı TEKNOFEST Ankara’da ziyaretçilere kapılarını açtı. Milli teknolojilerin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan TEKNOFEST birçok kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştiriliyor.
TEKNOFEST Ankara’da başladı Türkiye’de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun katıldığı TEKNOFEST Ankara’da ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen festivale Tarım ve Orman Bakanlığı da katıldı. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan Bakanlık standına ilgi yoğun oldu.

Festivalde WebTarımtv’nin canlı yayınına katılan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların kullandığı teknolojiyi ziyaretçilerle buluşturduklarını söyledi. Tarım ve ormanın önemine değinen Başkan Çolakoğlu “ 200 metrekarelik stantta bakanlığımızı temsilen Bitkisel Üretim, Devlet Su İşleri, Orman, Hayvancılık ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlükleri yerini aldı. Amacımız gençlerimize ulaşarak onlara tarım ve ormancılık alanında kullanılan teknolojileri tanıtmak. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Bugünkü konuştuğumuz konuları 20 yıl sonra hala konuşmak istemiyorsak eğitime önem vermeliyiz. Bunun için de bakanlık olarak yaptığımız faaliyetler var. Başkanlık olarak Tarım, Orman İnsan Fotoğraf yarışmamız var, kısa süre sonra başlayacak Yeşil Toprak Kısa Film Festivali gibi sanatsal faaliyetlerimiz de var. Biz yaptığımız işleri severek yapıp, bilim ile sanatı katarsak 2023’te başlanılan Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Festival, Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla gerçekleştiriliyor.
tarım orman teknofest teknoloji eğitim yayın dairesi