Uludağ’da, yılbaşı gıda denetimi yapıldı

27 December Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı gıda kontrol ekipleri mesailerine 7-24 devam ediyor. Bursa’da birçok vatandaşın yeni yılı karşılamak için tercih ettiği Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi Uludağ’da otel ve işletmelerin gıda güvenliği denetlendi.
Uludağ’da, yılbaşı gıda denetimi yapıldı
Birçok vatandaşın yeni yılı karşılamak için tercih ettiği Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi Uludağ’da otel ve işletmelerin gıda güvenliği denetlendi.
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri bölgede bulunan gıda işletmelerindeki denetimleri hassasiyetle sürdürdü. Kontrol görevlileri denetimler esnasında işletmelere halk sağlığı ve gıda güvenliği ile ilgili bilgilendirmeler de yaptı.
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri yılbaşı ve kış turizmi hareketliliğinin yaşandığı Uludağ bölgesinde bulunan otel ve işletmelerde titiz bir gıda denetimi gerçekleştirdi.
 
Denetimlerin bir kısmına bizzat katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında, gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzı sağlamanın temel amaç olduğunu vurguladı.
 
Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ’da bulunan işletmelerde denetim ve bilgilendirmelerin hassasiyetle yapıldığını belirten İl Müdürü Acar: ‘’İlimiz sınırları içinde yer alan 2.543 m yüksekliği ile Marmara Bölgesinin en yüksek dağı olan Uludağ, Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezidir. Kayak pistleri, alternatif aktivite imkânları ve sayısız hizmet sunan tesisleri ve gıda işletmeleri ile kış tatilinin vazgeçilmezidir. Bu tesisler yıl içinde binlerce yerli ve yabancı turiste hizmet vermektedir. Uludağ Bölgesi kış turizmi açısından önemli bir bölge olmakla beraber bölgede 76 adet gıda işletmesi bulunmaktadır. Bu işletmelerden 16’ sı gıda satış alanında, 60’ ı toplu tüketim alanında faaliyet göstermektedir. Toplu tüketim işletmelerinden 23 tanesi otel olarak da faaliyet göstermektedir. Kış aylarının vazgeçilmezi olan ve en çok tercih edilen kayak bölgesi olan Uludağ’daki bu işletmelerde kontrol görevlilerimizce gıda denetimlerini hassasiyetle yapılmakta ve otel ve işletmelere halk sağlığı ve gıda güvenliği ile ilgili olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler de yapılmaktadır. Denetlenen işletmelerde gıda ve alkollü içkilerin güvenilirliği, genel ve özel sağlık bilgisi esaslarına uyulup uyulmadığı, gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşulları kontrol edilerek özellikle alkollü içkilere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri yapılmaktadır.’’ dedi.

Acar, Bursa’nın marka değeri olan Uludağ’da yaklaşan yılbaşı ve kış turizminde vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmaları konusunda çalışma ve denetimlerin devam edeceğini söyledi.
bursa uludağ denetim bandrol gıda