Yangınlara karşı havuz sayısı artıyor

16 August Wednesday, 2023
Orman Genel Müdürlüğü, orman yangına hassas ve su kaynaklarına uzak alanlara daha hızlı yangına müdahale edebilmek için 4 bin 630 adet havuz ve gölet inşa etti. 113 yangın havuzunun inşası da sürüyor.
Yangınlara karşı havuz sayısı artıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı orman yangınlarına karşı önlemler almaya devam ediyor.

Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında, orman yangınına hassas ve su kaynaklarına uzak alanlara yangına daha hızlı müdahale etmek için havuz ve göletler inşa ediliyor.

Bugüne kadar 2 bin 554 adedi havuz, 2 bin 76 adedi de gölet olmak üzere, toplam 4 bin 630 adet yangın havuz ve göleti kullanıma açıldı.

Kapasiteleri inşa edildiği arazi ve su kaynağına göre değişiklik gösteren havuz ve göletlerin su tutma kapasiteleri 400 ile 3 bin ton arasında değişiyor. Helikopterler bu alanları kullanarak yangınlara daha hızlı müdahale ediyor.

Teknik ve doğal şartların imkân verdiği yerlerde ise tesislerin yapımına devam ediliyor. Hâlihazırda 113 adet yangın havuzunun inşa çalışması ise sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı açıklamasında şu ifadelere yer vedi: “Yangına hassas ve su kaynaklarına uzak ormanlık alanlarda inşa ettiğimiz toplam 3 milyon ton su kapasiteli yangın havuz ve göletleri sayesinde birçok orman yangını büyümeden kontrol altına alınıyor.”
tarım orman yangın müdahale havuz helikopter bakan İbrahim yumaklı