İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy törenle anıldı

29 December Friday, 2023
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 150’nci yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Mehmet Akif Ersoy salonundaki programda anıldı. Programda İstiklal Şairi Ersoy, konuşmalar, şiir ve tiyatro gösterisi ile yâd edildi.
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy törenle anıldı
Türk Milletinin kurtuluş ruhunu anlatan dizelerin sahibi milli şair Mehmet Akif Ersoy doğumunun 150’nci yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Veteriner hekim Ersoy’u anmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program istiklal şairi Mehmet Akif’i anlatan bir film gösterimi ile devam etti. Programa katılan Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, dedesini anlattı. Argon, dedesinin de veteriner hekim olarak çalıştığını anımsatarak, “Ne güzel bir duygu içindeyim bilseniz. Bu yanıyla veteriner hekim Mehmet Akif Ersoy’un meslektaşlarına, mesai arkadaşlarına hitap ediyor olmaktan ayrıca gururluyum. Böylesine bir kültür insanı olarak anılan dedem Mehmet Akif’in veteriner hekim kimliğinin onun şiirine, mısralarına, yazılarına ne kadar çok yansıdığını Safahat'i okuyan herkes gibi biz de görüyoruz.” Dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ise Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinin ebedi olacağının vurguladı. Ersoy “ Şu ilginç, 100 yıl geçti, farklı oyunlar kuruldu, farklı paktlar, dünyada ve ülkemizde farklı gelişmeler yaşandı ama dönüp yeniden okuduğumuzda evet yine o dönem diyoruz. Mehmet Akif Ersoy, büyük üstadımız sadece Türklüğün ve Türk milletinin değil tüm İslam ümmetinin, Ümmet-i Muhammed’in o büyük şairi, ölmez bir eserle, ölmez uyarılarla, ölmez mesajlarla bu yazdıklarını geleceğe, asla uçmayacak, asla tükenmeyecek bir mürekkeple yazmış ve ne zaman döndüysek evet haklı diyoruz.İfadelerini kullandı.

Programda, Ankara Mamak Şehit Kadir Yalçın Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Yaren Nur Andiç, İstiklal Marşı'nın tamamını okudu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada Ankara 1’incisi olan Esmanur Ekmekçi Çanakkale Şehitleri şiirini seslendirdi. Sanatçı İbrahim Öner ise “ Bir destanın ardından Mehmet Akif” gösterisi ile sahne aldı.
şiir istiklal marşı akif anma tarım orman