Çanakkale’de kaçak avcılara ceza yağdı

14 November Wednesday, 2018
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eceabat İlçe Jandarma ekiplerinin ortak yaptığı kontrollerde kaçak avcılara toplam 10 bin 560 TL ceza kesildi.
Çanakkale’de kaçak avcılara ceza yağdı Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Tarım ve Orman Bakanlığı kolluk güçleri ile birlikte kaçak avcılara göz açtırmıyor. Yapılan denetimlerde kaçak avcılara cezalar kesiliyor.

O denetimlerden biri de Çanakkale Eceabat’taki Kilitbahir Feribot İskelesi’nde gerçekleşti. 

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi Kontrol ve Denetleme ekipleri ve Eceabat İlçe Jandarma Karakol Komutanlığının ortak yaptığı denetimlerde, kaçak olarak avlanan kişilere ve 4 araca 10 bin 560 liralık idari para cezası kesildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ kaçak avlanan deniz mahsulleri ile ilgili bilgi verdi. 

Karadağ “Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız tarafından, jandarma ile birlikte yol denetimleri esnasında 4 araçta kaçak yollarla avlanan ve nakli yapılan 1 ton Deniz Patlıcanı, 10 ton Kara Midye ve boy yasağına uymayan 1 ton Aynalı Sazana el konmuştur. Deniz patlıcanlarının o an canlı olanları denize dökülmüş olup, dondurulmuş olanları imha edilmiştir. Aynalı Sazanlar Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmiş olup, açık arttırmayla satılarak devlete gelir kaydedilecektir.” ifadelerini kullandı.
 
çanakkale kaçak avcı denetim