Güvenilir ve ekonomik gıda için sıkı denetim

16 February Friday, 2024
Ekipler bu kez patates ve soğanda spekülatif fiyata karşı denetimdeydi. Adana halinde yapılan kontrollerde tüketicinin güvenilir ve ekonomik gıdaya erişimi için tüm işletmeler incelendi. Gıda denetçilerinin yanında gelir uzmanlarının da katıldığı denetimlerde; hijyen kuralları, depolama koşulları ve stok kontrolleri yapıldı.
Güvenilir ve ekonomik gıda için sıkı denetim
Haber: Adana İl Enformasyon

Üç bakanlık sahaya indi, halde hem gıda hem fiyatlar denetlendi.

Adana halinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlilerinin katıldığı denetim gerçekleştirildi.

Özellikle patates ve soğanda üretici ile tüketici arasında fahiş fiyatın oluşmaması için başlatılan denetimlere Tarım ve Orman Müdürlüğünden 70 gıda denetçisi, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim ve Koordinasyon Şube Müdürlüğünden 20 gelir uzmanı ve Ticaret İl Müdürlüğünden 8 denetim görevlisi olmak üzere toplam 98 personel katıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli gıda denetçileri işletmelerde hijyen kurallarına uyum, depolama koşulları ve genel temizlik konularını inceledi. Hijyenik şartların yetersizliği tespit edilen iş yerlerinde idari süreç başlatıldı.

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim ve Koordinasyon Müdürlüğü ekipleri ise; stok kontrolü, fatura, sevk ve taşıma irsaliyesi konularında denetim yaptı. Fatura, sevk ve taşıma irsaliyesi düzenlemediği tespit edilen işyerlerine, Vergi Usul Kanununa göre cezai işlem uygulandı. İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri ise alış satış fiyatları yönünden denetim gerçekleştirdi.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, patates ve soğanda geçmiş yıllarda çok ciddi spekülasyon yapıldığını ve bununda fiyatlarda suni artışa neden olduğunu belirterek, “Bakanlığımız talimatları doğrultusunda bu güne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de üreticilerimizin korunmasına, tüketicilerimizin sağlıklı ve ekonomik gıdaya erişmesine yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir.” dedi.
adana hal patates soğan gıda denetim fiyat stok depolama hazine ticaret vergi tarım ve orman