Çocuklar hem eğlendi hem öğrendi

24 May Thursday, 2018
Bursa’da gerçekleştirilen Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliklerinde öğrenciler hem eğlendiler hem de tarımsal faaliyetleri yakından görme fırsatı buldular.
Çocuklar hem eğlendi hem öğrendi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı” Bursa’da da başarılı bir şekilde tamamlandı.

Kamp programının 2018 yılı teması ise “Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik” oldu.

Etkinlik kapsamında üç gün boyunca yenilebilir yabani bitki çeşitlerinin tanıtımı, biyoçeşitlilik ve biyokaçakçılık, doğa-insan ilişkileri konularında uygulamalı eğitimler ve geziler düzenlendi.

Kampın birinci günü Harmancık Eko Evlerine giderek doğa parkında çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, yenilebilir yabani bitkileri bu parkta tanıma fırsatı buldu.

İkinci gün ise İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız’ın katılımıyla kurum tanıtımı yapıldı.

Öğrencilere israf, tutumluluk, süt ürünleri ve faydaları, kurumun iş sahası konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Ardından Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan Tarımla Engelleri Aşıyoruz Projesi kapsamında yapılan seralarda sebze fidesi dikimi yapıldı. Sonrasında ise Karacabey’de bulunan bir süt tesisi ziyaret edilerek süt ve ürünleri hakkında bilgi alındı.

Kampın üçüncü günü ise öğrencilere İl Müdürlüğü toplantı salonunda yenilebilir yabani bitki türleri ve biyokaçakçılık sunumları yapıldı. Mudanya’ya bağlı Çepni mahallesinde bulunan çiftliğe yapılan ziyaretle Lider Çocuk Tarım Kampı son buldu.
 
Lider çocuk tarım kampı bursa il gıda tarım tarım kampı