Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri başladı

21 March Monday, 2022
İlki Ankara’da yapılan Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri etkinliği Türkiye turuna başladı. Gençler ile kamu kuruluşlarının bir araya geldiği etkinliğin ilk durağı ise Gaziantep oldu. Gaziantep’te gençler hep yöresel hem de ulusal çaptaki destek, teşvik, hibe, burs, staj gibi alanlarda bilgi aldı.
Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri başladı HABER: Cem BAYAN
KAMERA: Hasan Ejder TAZEOĞLU
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 12 ilde gençlere yönelik düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’nin ilk durağı Gaziantep oldu.
İlki 9-12 Aralık'ta Ankara'da yapılan ekinlik ile gençler bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşların yetkilileri ile bir araya geldi.

Standı ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar organizasyonun ikinci ayağında Gaziantep'te olduklarını, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un selamlarını gençlere getirdiğini söyledi. Başar, "Gençlerimiz, destek, teşvik, hibe, burs, staj gibi ne gibi imkan varsa onları uzmanlardan dinliyor. Gençlerimiz geleceğini ve kariyerini oluştururken devlet ne gibi katkılar sağlayabiliyor onları tanıtmak istiyoruz." diye konuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yoğun katılım olduğunu belirterek organizasyon sayesinde gençlerin birebir muhataplarıyla buluştuğunu vurguladı. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Gül, "Burada emeğin ötesinde bir gayret var. Gençlerimizin gözünde o mutluluğu görüyoruz. Bundan sonra burayı gezen gençlerimiz daha çok fırsatlarla karşılaşacak." dedi.

Etkinlikte Tarım ve Orman Bakanlığı da yerini aldı. Stantta yer alan Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, gençlere yönelik eğitim çalışmalarına değindi. Teşviklerin sürdüğünü belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığının teşviklerinden faydalanan Ziraat Mühendisi Mehmet Haluk Geyik de gençlere çağrıda bulundu. Kendisinin de devlet destek ve teşviklerinden faydalanarak üretimini arttırdığını belirterek gençlerin girişimlerde bulunmasını istedi.

Gençlerin oldukça memnun olduğu ve iki gün süren tanıtım günlerinin bir sonraki durağı Konya olacak.
Gaziantep devlet teşvik tanıtım tarım orman