Manisa’da "Tarım Orman ve İnsan" fotoğraf sergisi açıldı

28 November Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Manisa’da sergilendi.
Manisa’da
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın Denizbank destekleriyle düzenlediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirildi.

Yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı Fotoğraf Serginin açılışı; Manisa Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ölmez,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, Kurum Müdürleri ve davetlilerin katılımıyla Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Fuaye Salonunda gerçekleşti.

Yarışmanın sadece sanatsal bir etkinlik olmadığını, Bakanlık olarak önemli bir arşive de öncülük ettiklerini ifade eden İl Müdürü Metin Öztürk, “Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması; “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “Denizbank Çalışanları” ve bu yıl konusu “Sen Üret Yeter” olan “Tema” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi. 13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’na bu yıl toplam bin 210 katılımcı 6 bin 635 eserle katıldı. Seçici kurul 8 eseri ödüle layık bulurken 120 eser de sergileme ve albüm çalışması için seçildi.

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bir geleneğe dönüşmüş olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Sergimizde, Türkiye’nin birçok yöresinden çekilmiş olan bu fotoğraflarda, herkes kendinden bir şeyler bulabilecektir. Fotoğraflarda, tarım ve insan ilişkisi çok güzel anlatılmaktadır. Başta bu fotoğrafları çekmek için emek harcayan yarışmacılarımız olmak üzere, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Manisalı fotoğraf severleri ve üreticilerimizi sergimizi görmeye bekliyoruz” dedi.
tarım orman insan yarışma sergi manisa