Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri Etki Değerlendirme Eğitimi gerçekleştirildi

18 August Friday, 2023
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin etkisini ölçmek amacıyla tüm bölgeleri kapsayacak şekilde anket çalışması yapmak üzere Etki Değerlendirme Eğitimi gerçekleştirdi.
Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri Etki Değerlendirme Eğitimi gerçekleştirildi
Eğitim Adana, Aksaray, Antalya, Aydın, Bursa, Edirne, Giresun, Konya, Malatya, Manisa Mardin, Mersin, Ordu, Samsun, Şanlıurfa ve Van İl Tarım ve Orman Müdürlükleri tarımsal danışmanlık il/ilçe yetkililerinden oluşan 84 personelin katılımı ile yapıldı.
 
102 sayılı "Devlet Yardımlarının Uygulanması, Koordinasyonu, İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" kapsamında "Devlet  Yardımlarının  Uygulanması,  Koordinasyonu,  İzlenmesi  ve Değerlendirilmesine  İlişkin  Usul  ve  Esaslar  Hakkında  Yönetmelik"  gereğince  Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca uygulanan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesine ait üç yıllık etki tahminlerine ilişkin "Mevcut Devlet Yardımı Etki Değerlendirme İzleme Raporu" hazırlanacak olup bu kapsamda Başkanlık tarafından bir anket çalışması yürütülecek.
 
Anket çalışması  tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin etkisini ölçmek amacıyla tüm bölgeleri kapsayacak şekilde en fazla hizmet sunulan illerde tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti alan ve hizmetten yararlanmayan tarımsal işletmeler (çiftçi) ile hizmet sunan serbest ve kuruluşlarda çalışan tarım danışmanlarına  yapılacak. 
 
Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen eğitimde Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Vekili Ali Gül yaptığı açılış konuşmasında, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin etkisini ölçmek için yapılan bu eğitimin ve anket çalışmasının Başkanlık çalışmalarına yol göstermesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Eğitim, eğitici personel Mehmet Soner Tanışık, Dr. Muhammed Sami Bayraktar ve Vehbi Kahraman’ın sunumları ile devam ederken eğitim soru-cevap bölümüyle sona erdi.
tarımsal yayım eğitim eydb