Yaralı su tavuğu koruma altına alındı

13 September Thursday, 2018
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Iğdır'da köylülerce bitkin halde bulunan yavru su tavuğunu, koruma altına aldı.
Yaralı su tavuğu koruma altına alındı Karakoyunlu ilçesinde tarlada bitkin halde yavru su tavuğu bulan köylüler, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. 

Ekiplerce koruma altına alınan yavru su tavuğu, veteriner hekim tarafından tedavisi yapılarak bakım altına alındı. 

Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mete Türkoğlu, su tavuğunun turnagillerden olduğunu ve Türkiye'nin hemen hemen her yerinde görülebildiğini söyledi. 

Bu türün bataklık ve sazlık alanlarda beslenen göçmen kuşlardan olduğunu belirten Türkoğlu, "Bu tür özellikle saz kamışı tohumları, böcek ve solucanlarla beslenmektedir. Yaptığımız muayenede kuşun bitkin olduğunu tespit ettik, hemen serum verdik, tamamen iyileştiğinde doğaya bırakacağız." dedi. 

Su tavuğu, tedavisi tamamlanınca halkalanarak doğal yaşam alanına bırakılacak.
 
Hatay'da yırtıcı kuş avcılarına ceza

Öte yandan Hatay'ın Defne ilçesinde yırtıcı kuşları avladığı belirlenen iki kişiye 103 bin 526 lira para cezası uygulandığı bildirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bir adrese gitti. 
Bakanlıkça koruma altına alınan 11 türde yırtıcı kuş ile 1 kaya güvercini avladıkları tespit edilen iki şahsa 2 bin 387 TL idari ve 101 bin 139 TL tazminat olmak üzere toplam 103 bin 526 TL para cezası uyguladı. 

Açıklamada, yırtıcı kuşların rahatsız edilmemesi yönünde uyarılar yapılmasına rağmen kanunlara aykırı hareket edenlere yönelik koruma kontrol faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi.  
 
Su tavuğu DKMP Iğdır göçmen kuş tedavi kaçak avcılık ceza