Safran çiçeklerine kadın eli değdi

27 July Monday, 2020
Tarımsal yayım projeleri kadın çiftçilere yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Kütahya’da hayata geçirilen "Kadın Elinden Safran" projesi kapsamında deneme ekimleri yapılacak. Safranın alternatif ürün yetiştiren kadın çiftçiler için yeni gelir kapısı olması planlanıyor.
Safran çiçeklerine kadın eli değdi Haber: Kütahya İl enformasyon
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kadın çiftçilere yönelik çalışmaları meyvelerini veriyor.
"Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi kapsamında yürütülen çalışma ile Kütahyalı kadın çiftçiler safran yetiştiriciliği ile tanıştı.
Tarımsal kalite ve verimi artırmak,  kadın çiftçileri tarımsal yeniliklerle buluşturmak amacıyla "Kadın Elinden Safran" projesi 3 yıl sürecek.
Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile oluşturulan demonstrasyon sahaları kadın çiftçilerin yeni gelir kapısı olacak.
Katma değeri yüksek alternatif ürünler arasında ilk sıralarda yer alan safranın Kütahya’da üretiminin yaygınlaşması amacıyla kadın çiftçilere eğitim ve destek de verilecek.
Projeye katılan iki kadın çiftçi Çubukiçi Köyü ve Simav İlçemiz Yeniköy’de demonstrasyon alanlarına ilk deneme ekimini yaptıktan sonra projenin tanıtımı bu sahalarda gerçekleştirilecek.
 
kütahya safran kadın çiftçi tarımsal yayım deneme proje