1 balık avlanır, 100 balık yok olur

02 April Tuesday, 2019
Elazığ’da balık avı yasağı özel bir etkinlikle başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenen “Av Yasağına Selam, Alabalık Yemeye Devam” etkinliğinde konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Gül kaçak avcılığa karşı duyarlılık çağrısı yaptı. Vali Yardımcısı Gül, avlanan her kaçak balığın ileride belki 50 belki 100 balığın telef olması anlamına geldiğini söyledi.
1 balık avlanır, 100 balık yok olur Haber: Elazığ İl Enformasyon

Elazığ’da 1 Temmuz’da sona erecek balık avı yasağı özel bir etkinlikle başladı.

Av yasağı dönemi nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Av Yasağına Selam, Alabalık Yemeye Devam” etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, konuşmasında vatandaşları kaçak avcılara karşı duyarlı olmaya davet etti. “Avlanan her kaçak balık, ileride belki 50 belki de 100 balığın telef olması demek. Bu kapsamda da vatandaşlarımızı bilinçlendirmek gerekiyor.  Bu dönemde avlanan yasak balıktan lütfen tüketmeyin.” dedi.
Etkinliği düzenleyen Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan da “Valimizle toplantımızı yaptık 1 Nisan 1 Temmuz tarihleri arasında yasak balıkçılığa asla müsaade etmeyeceğiz. Denetimlerimizi sıkılaştıracağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince çocuklara kaçak avcılık ile ilgili bilgilendirici kitaplar dağıtıldı; sunumlar yapıldı.

Etkinliğin sonunda üretim çiftliklerinden getirilen alabalıklar pişirilerek halka dağıtıldı.
 
elazığ balık avı yasağı