Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubunun 17. toplantısı Amasya İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiye'de kiraz-vişne yetiştiriciliği ve işleme pazarlama endüstrisinin iyileştirilmesi amacıyla bakanlık, üniversiteler ve özel sektör işbirliğinin kurumsallaşması için 1997 yılında oluşturulan Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu'nun 17. Toplantısı Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
Amasya Üniversitesi toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Amasya Valisi Celil Öz, Vali Yardımcısı Hakan Kılıçkaya, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, TAGEM Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürü Cahit Gülbay, bakanlık ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Amasya Valisi Celil Öz, Amasya'nın son yıllara turizmde ve sanayide gelişmeler kaydettiğini söyleyerek, Amasya halkının en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu ifade etti. Bu kapsamda tarımda birim alandan daha fazla ürün elde etmeyi ve katma değeri yüksek ürünlere geçmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Öz, bu çerçevede en fazla ağırlık verdikleri konulardan birisinin sulama alanlarının genişletilmesi ve sulama tekniklerinde yeni yöntemlere geçilmesi olduğunu söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürü Cahit Gülbay, ildeki yaklaşık 255 hektar tarım alanının 5 bin 228 hektarında meyvecilik yapıldığını söyledi. Amasya'daki çiftçilerin tarımsal gelirinin yüzde 18 'ini meyvecilikten kazandığını ifade eden Gülbay, ülke kiraz üretiminin yüzde 5'ini Amasya'nın karşıladığını kaydetti.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->