20 bin ton ürün bu siloda depolanacak

14 May Tuesday, 2019
Siirt’te yapılan silo ile ürün depolama sorunu ortadan kalkıyor. Devlet desteği ile yapılan modern siloda yaklaşık 20 bin ton ürün depolanabilecek.
20 bin ton ürün bu siloda depolanacak Çiftçilerin hasat sonrası en büyük ihtiyacı güvenli depolama.
Siirt'in Kurtalan ilçesinde 20 bin dönüm arazi üzerine kurulan modern silo ile çiftçiler ürünlerini güvenle saklayabilecek.
Girişimci Müslüm Saluvan, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi teşviki ile silo projesini hayata geçirdi.
Saluvan, "Kurtalan'daki insanlarımızın yüzde 90'ı çiftçilikle uğraşmaktadır. Buğday, arpa, mısır bu tür ekinler ekilmektedir bölgemizde. Daha önce bu ekinler geleneksel yöntemlerle saklanırdı. Bu da çiftçilerimizin üzerine çok ciddi anlamda ek bir külfet olurdu. Saklandığı zaman fire vermesinden tutun yüklenip boşaltılması sırasında ortaya çıkan ek maliyetler çiftçilerimiz için ciddi anlamda maliyet teşkil etmekteydi, bunu fark ettik. Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne böyle bir ihtiyacın olduğunu bildirdik ve böylelikle bu projeye başlamış olduk.” dedi.
Kırsal Kalkınma Programı'ndan aldıkları yüzde 50 hibe ile projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Savulan şöyle devam etti: “Kısmet olursa ekinlerin kaldırılması ile birlikte bu alan faaliyete girecek. Ayrıca bizim burada 25'e yakın gencimiz burada istihdam edilecek. Gençlerimize yönelik istihdam kapısının açılması Kurtalan için çok ciddi bir yatırım. Bu imkânların devam ettirilmesi durumunda biz burayı lisanslı depoculuğa çevirmeyi planlıyoruz." dedi.
 
siirt kurtalan silo tkdk tarım ve orman destek hibe