23 Nisan coşkusu

23 April Thursday, 2020
23 Nisan coşkusu yurdun dört bir yanında... Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de çiftçi ailelerin çocuklarıyla video konferans görüşmesi yaptı, bayramlarını kutladı.
23 Nisan coşkusu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılının yüzüncü yılında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli video konferans ile 11 farklı ildeki çiftçi ailelerinin çocuklarıyla bir araya geldi.
Bakan Pakdemirli Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da iletti.

GÜÇLÜ BİR ÜLKENİN, MİLLETİN VE DEVLETİN ÇOCUKLARISINIZ

Bakan daha sonra "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 100. yıl dönümü. 23 Nisan 1920'de ülkemiz işgal altındayken, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının aylar süren çalışmalarının sonunda Ankara'da Milli Meclisimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Yine o Meclis ve Atatürk, milletimizin tarihi açısından çok önemli olan açılış gününü, sizlere, siz çocuklara bayram olarak hediye etti.  Sizler, hepiniz ne kadar şanslı çocuklarsınız ki hep sizi seven, sizi düşünen Cumhurbaşkanlarınız oldu. Ne şanslıyız ki dünyanın tek çocuk bayramını kutlayan ve bunu dünyanın bütün çocuklarına armağan eden bir milletin evlatlarısınız." ifadelerini kullandı.

Salgınla ilgili de konuşan Bakan, salgına karşı ABD'den ve Avrupa'dan daha iyi bir mücadele verildiğini aktaran Pakdemirli, "En kısa sürede bu salgını yeneceğiz ve sizler o çok özlediğiniz okullarınıza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kavuşacaksınız." dedi.

ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

Pakdemirli ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığının çocuklara yönelik çalışmalarını da aktardı. Çocuklar için "Kahraman Sebze ve Meyveler” boyama ile öykü kitaplarını hazırladıklarını belirten Pakdemirli, bu kitaplara bakanlığın https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1152/Cocuklara-23-Nisan-Surprizi internet linkinden ulaşılabileceğini söyledi.

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR,OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Bakan Bekir Pakdemirli son olarak çocuklara tarımın önemine değinerek “Salgın bittikten sonra tarımın, köylünün, çiftçinin ve tarımsal üretimi daha da önemli olacak. Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi 'Köylü Milletin Efendisidir'. 'Efendisi' olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.
23nisan tarım orman Pakdemirli kahraman sebze meyveler eydb çocuk