Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitolojik Araştırmalar Merkezi'nce "Ulusal Kuş Halkalama Programı" kapsamında 11 yıl önce Kızılırmak Deltası'nda başlayan kuş halkalama çalışmaları devam ediyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitolojik Araştırmalar Merkezi'nde kuş halkalama çalışmalarını sürdüren Arif Cemal Özsemirci,"Ulusal Kuş Halkalama Programı" kapsamında deltadaki 23'üncü dönem ilkbahar kuş halkalama çalışmalarının ornitolog ve öğrencilerin katkılarıyla başladığını söyledi.
Özsemirci, Kızılırmak Deltası'nda 11 yıl önce başlatılan ve bugüne kadar düzenli olarak devam eden kuş halkalama ve yön bulma çalışmalarının her yıl sonbahar ve ilkbaharda yapıldığını söyledi.
Kızılırmak Deltası Cernek Kuş Halkalama İstasyonu'nda uzun soluklu çalışmalar yaptıklarını anlatan Özsemirci, Deltada bugüne kadar 175 türden 76 bin kuşa halka takıldığını belirtirken bunun çok büyük bir başarı olduğuna değindi.
Halkalama çalışmaları ile kuşların yaşam döngüleri, göç dinamikleri, konaklama süreleri, göç stratejileri gibi bilgilere ulaşmayı amaçladıklarını anlatan Özsemirci, yürütülen çalışmalarla hangi türlerin yok olduğunu ortaya çıkardıklarını vurguladı.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->