81 ilde eş zamanlı denetimler başladı

03 October Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 3 Ekim’de itibariyle eş zamanlı gıda denetimlerinin başladığını duyurdu. Denetimler ağırlıklı olarak et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik olacak.
81 ilde eş zamanlı denetimler başladı
81 ilde eş zamanlı denetimler başladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre denetimler 13 Ekim’e kadar sürecek.

Bakan Yumaklı açıklamanın devamında rutin denetimlere ek olarak yapılacak denetimler et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik olacak. Denetimlerde ise 7 bin 628 personel görev alacak.

Ağustos ve Eylül ayındaki denetimlerle ilgili de bilgi veren Bakan Yumaklı “Eş zamanlı denetimlerimizin ikinci etabında kasap ve şarküteri ile bakkal, market ve büfe gibi denetim gerçekleştirilen 62 bin 372 işletmeden 406’sına cezai işlem uygulandı. Kurallara uyan, gıda imal ve satış yerlerinde vatandaşımızın sağlığını gözeten işletmelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bakanlığımız her zaman olduğu gibi bundan sonra da tüketicilerimizin ve kurallara uymaya özen gösteren işletmelerimizin yanında olacaktır. Bunun yanında Bakanlığımızca farklı sektörlere yönelik denetimlerimiz bundan sonra da hız kesmeden devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yumaklı, vatandaşlara olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaları çağrısında bulunarak “Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem taşımaktadır.” vurgusu yaptı.
denetim tarım orman Bakan Yumaklı et süt yumurta