Adalara yeni nefes yeni bir soluk

13 February Tuesday, 2024
Çanakkale’nin ilçesi Gökçeada'da kırsal kalkınmayı teşvik etmek amacıyla çalışmalar sürüyor. Hayata geçirilen Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında ilçede 150 incir fidanı, 2 bin urmu cinsi adakaradutu ve bin sakız fidanı üreticilere teslim edildi.
Adalara yeni nefes yeni bir soluk
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
 
Çanakkale’nin ada ilçeleri Gökçeada ve Bozcaada'da kırsal kalkınmayı teşvik için çalışmalar sürüyor. Çalışmalar doğrultusunda Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen, Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında ilçede 150 incir fidanı, 2 bin urmu cinsi adakaradutu ve bin sakız fidanını üreticilere dağıtıldı.

Fidan dağıtımı için düzenlenen programa katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan “Gökçeada ve Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi 2015 yılından bu yana Bakanlığımızın yürüttüğü bir proje. Bozcaada coğrafi konumu yönünden çok şanslı bir ilçemiz. İyi tarım ve organik tarım açısından gerçekten elverişli bir doğaya sahip. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje kapsamında bugüne kadar adamıza birçok çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaları daha da arttırarak organik tarım ve iyi tarım açısından adamızı hakkettiği konuma getirmek istiyoruz. Gökçeada ve Bozcaada'da Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi, bölgenin kalkınması ve refah seviyesini yükseltmesi açısından önemli. Bölge halkına ve adalara yeni bir nefes kazandıracaktır. Bu proje kapsamında yapılan çalışmalar, bölgedeki tarımsal üretimi ve ekonomiyi canlandıracak, yaşam standartlarının yükselmesine katkıda bulunacaktır. Gökçeada ve Bozcaada, Türkiye'nin örnek kırsal kalkınma bölgeleri arasında yer alacaktır.” dedi.

Üreticiler de Tarım ve Orman Bakanlığının projeleri ve eğitimlerinden memnun olduklarını belirtti.
çanakkale tarım orman fidan destek gökçeada