Geleneksel Gıdalar Sempozyumunun açılışında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Akgül, geleneksel gıdaların hem kendi teşkilatları hem de Türkiye açısından çok önemli bir konu olduğunu kaydetti.
İki yılda bir düzenlenen Geleneksel Gıdalar Sempozyumu'nun dördüncüsü Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Akgül, geleneksel gıdaların hem kendi teşkilatları hem de Türkiye açısından çok önemli bir konu olduğunu kaydetti.
Türk toplumunun 3-4 bin yıllık bir kültürden geldiğini anlatan Akgül, ''Hem toplumumuzun beslenme alışkanlıklarının devamı hem bu geleneklerimizin korunması hem de kaliteli ve sağlıklı gıdalara ulaşımın sağlanması açısında bu sempozyumu çok önemsiyoruz'' diye konuştu.
ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mithat Özhan Amfisi'nde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında, gıdaların, ulusal kimliklerin yaşatılmasında ve ülkelerin tanıtımında önemli bir yer tuttuğuna dikkati çekti.
Geleneksel gıdaların, toplumların hem yeme alışkanlıklarını hem de kültürel özelliklerini nesiller boyunca aktardığını ifade eden Kibar, turizm sektörünün gelişmesine paralel olarak geleneksel gıdalara olan ilginin de giderek arttığını belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün sürecek sempozyuma, birçok üniversiteden akademisyenler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile öğrenciler katılıyor.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->