Adana’da kivi hasadı başladı

10 November Wednesday, 2021
Karadeniz Bölgesinde üretimi artan kivi Adana’da da popüler ürün olma yolunda hızla ilerliyor. Adana’nın kivi köyü olarak adını duyurmaya başlayan Yeşil Düşmüş’te kivi hasadı üreticiyi memnun ediyor.
Adana’da kivi hasadı başladı HABER: Adana İl Enformasyon
FOTOĞRAF- KAMERA: Osman BALCI

Adana’da kivi hasadı, üreticisini memnun ederek başlandı. Kivi köyü olarak da anılan Feke ilçesine bağlı Yeşil Düşmüş mahallesinde kiviler toplanıyor.

Kivi üretiminin Adana’da artmasının en büyük etkenlerden birisi de İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleri.

Hasadı inceleyen Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin,  desteklerin süreceğini belirtti. Tekin burada yaptığı açıklamada, projenin hedefine ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 4 önce ilk fidan, tel ve askı direkleri dağıtımı ile projeyi başlattıklarını ifade eden Tekin, “O günden bu güne kiviler yetişti. Hasat zamanı geldi. Çiftçilerimiz için alternatif  bir ürün olarak yerini aldı ve bu sayede diğer ürünlere göre daha karlı bir iş oldu. Bu köyde 20 kadar çiftçi kivi tarımı ile uğraşıyor. Bu projeden elde edilen verilere göre köylülerin gelirlerini artırmaya devam ediyoruz. Şu an hasatta kivi bahçede 4-5 liradan satılıyor. Dekarda daha yüksek rekolte ile gelirlerini yükseltiyorlar. Artık Feke de, Adana da kivi köyü var diyebiliriz. Köyün adı Yeşil Düşmüş ama bundan sonra kivi köyü olarak anılacaktır. Adana da kivi ile ilgili bir materyal yokken elde edilen sonuçlar projenin başarısını göstermektedir.” dedi. 
adana kivi hasat destek