Adana’da tıbbi bitki üretimi yaygınlaşıyor

12 September Monday, 2022
Adana’da, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adana Valiliği ve Çukurova Üniversitesinin işbirliği ile hayata geçen projelerle tıbbi ve aromatik bitki ekim alanları artıyor.
Adana’da tıbbi bitki üretimi yaygınlaşıyor HABER, FOTOĞRAF: Adana İl Enformasyon, Osman BALCI
KAMERA: Ersin ERZİN
 
Adana’da tıbbi bitki ekim alanlarının genişlemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı, Valilik ve Çukurova Üniversitesi güçlerini birleştirdi.

İlde Lokman Hekim Tıbbi ve Aromatik Bitki Projesi kapsamında 6 ilçede toplam 312 dekarlık alana 944 bin adet tıbbi ve aromatik bitki ekildi.

Üretimin yapıldığı arazilerde incelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin Adana’da 6 bin dekar alanda tıbbi ve aromatik bitki üretimi olduğunu belirterek, “Bu üretimin içinde 15 çeşit tıbbi ve aromatik bitki var. Geçen yıl Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz ve Adana Valiliğimizin koordinasyonunda yapmış olduğumuz proje kapsamında 250 dekar alanda da yeni çeşitlerin denenmesi ve geliştirilmesine yönelik ekim yapıldı. İlimizde Misis, Lokman Hekimin yaşadığı ve ölümsüzlük iksirini bulduğu yer olarak bilinir. Bu anlamlı mahallede tıbbi ve aromatik bitki çeşit bahçesi kuruldu. Üreticimize destek vererek üretim yaptırıyoruz. Sulama ve gübreleme gibi bakımları yapıldığı zaman tıbbi ve aromatik bitkide başarı elde ediliyor.”dedi. İl Müdürü Tekin Adana bölgesinde tıbbi ve aromatik yetiştiriciliği ve bunlardan elde edilen yağ ve diğer mamulleri üreten firmalar olduğunu hatırlatarak, bu firmalarla işbirliği yaparak tıbbi ve aromatik bitki üretimini geliştirmek istediklerini söyledi. Tekin, “Çiftçilerimizden yoğun bir istek ve talep var. Bu istek ve talepleri karşılayıp bölgemizi bir tıbbi ve aromatik bitki üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
adana tıbbi aromatik bitki tarım orman