Adana için patates hasadı zamanı

17 April Wednesday, 2019
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da 60 bin dekarlık alanda turfanda patates hasadına başlandı. Yoğun emekle yetiştirilen patatesleri toplamaya başlayan üreticiler, bereketli bir sezon umut ediyor.
Adana için patates hasadı zamanı Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da turfanda patates hasadına başlandı.
Bereketli Çukurova topraklarında üretim yapan çiftçiler, 60 bin dekar alana ektikleri patatesin hasat zamanının gelmesinin sevincini yaşıyor.
Yoğun emekle yetiştirilen patatesleri toplamaya başlayan üreticiler, bereketli bir sezon umut ediyor.
Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin “Piyasa şu anda iyi. Üretici malı yetişmişse bir an önce piyasaya sürerek biraz daha para kazanmayı hedefliyor. Aynı zamanda piyasaya yeni ürün girince piyasa regüle olup tüketici daha uygun fiyata ürün tüketmiş olacak. Hem üretici hem tüketici açısından daha karlı bir ortam olacaktır. Bizim hedefimiz hem üreticiyi hem tüketiciyi korumak. Taze ürünler giriyor piyasaya. Piyasadaki yüksek fiyat üretimle birlikte düşecek. Hem üretici hem tüketici daha uygun fiyata ürün bulacak. Tüketici açısından olumlu bir ortam olacak. Hasadımızın 15 Mayıs gibi biteceğini tahmin ediyoruz. Bizden sonra da İzmir ve diğer bölgeler hasada başlıyor. Böylece ülkemizin dışa bağımlılığını da mayısta bitirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.
 
Patates üreticisi Muzaffer Turgut da "Hasadımız ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Adana'da patates sezonumuz yeni başladı. Patates en yakın zamanda eski fiyatlarına düşecek." dedi.
 
Etiket: adana patates hasat