Adana kıyılarında kontroller daha hızlı olacak

31 October Tuesday, 2023
Adana Karataş Limanında Su Ürünleri Kontrol Teknesi denize indirildi. Son teknolojiye sahip tekne ile 160 kilometre kıyı şeridi ile ciddi bir su ürünleri potansiyeli bulunan Adana’da su ürünleri denetimleri artık daha hızlı yapılacak.
Adana kıyılarında kontroller daha hızlı olacak Haber: Adana İl Enformasyon
 
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ve Yetiştiriciliği Şubesi’nin kullanması için alınan Su Ürünleri Kontrol Teknesi Karataş Limanında denize indirildi.

Muğla’da yapılan ve karayoluyla Adana’ya getirilen son teknolojiyle donatılan tekne ile 160 kilometre kıyı şeridine sahip Adana’da kıyılarında denetimler daha hızlı olacak.

Teknenin denize indirilmesini takip eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, sağlık ve çevre için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Kökçüoğlu, “Su ürünleri yetiştiriciliği konularında hem içsu hemde denizde yaptığımız yetiştiricilikte, ihracat ve iç tüketim açısından büyük bir filonun avcılık faaliyetinin denetlenmesi gerekiyor. Bu denetim insan sağlığı açısından, yetiştiriciliği ve avcılığı yapılan balıkların ve diğer deniz canlılarının bundan sonraki zaman dilimi içerisinde de ulaşılabilir olması, neslinin korunması açısından bizler için çok önemli. Bu denetimi de tabii teknemiz olmadan yapamayacaktık. Bakanlığımızın destekleriyle bu eksik giderildi ve bugün teknemizi suya indirdik. Bundan sonraki süreçte su ürünleri mühendislerimizle birlikte denizdeki avcılık faaliyetleri daha iyi bir şekilde, daha sıkı ve hızlı bir şekilde denetlenecek ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı deniz ürünlerini sunmuş olacağız. Bizim arzu etmediğimiz zamanlarda ve arzu etmediğimiz şekillerde  yapılan avcılığın da önüne geçmiş olacağız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödemesi yapılan tekne 6 milyon 750 bin liraya mal oldu. Tekne 12 metre uzunluğunda ve 3.8 metre genişliğinde, 370 beygir gücünde motora sahip. 
tarım orman adana deniz denetim balık