Adanalı üreticilere makine desteği

30 March Wednesday, 2022
Adana’da Uygulamalı Çiftçi Okulu Projesi tamamlandı. İstihdamın artırılması ile kalifiye eleman yetiştirilmesini amaçlayan projeyi tamamlayan üreticilere ilaçlama amaçlı motorlu sırt pulverizatörü dağıtıldı.
Adanalı üreticilere makine desteği HABER-KAMERA-FOTOĞRAF: Osman BALCI, Adana İl Enformasyon
 
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığının Adana’da ortaklaşa yürüttüğü Uygulamalı Çiftçi Okulu Projesi tamamlandı.

Kozan ve Feke ilçelerini kapsayan projede eğitimlere katılan 75 üreticiye sertifikaları ve ilaçlama amaçlı motorlu sırt pülverizatörleri törenle dağıtıldı.

Törende konuşan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık eğitimlerin amacına değindi. Selışık, daha önce de Adana İl tarım ve Orman Müdürlüğü ile farklı projeler yaptıklarını belirterek, “Amacımız tarımda istihdamı, kalifiye eleman ihtiyacını kapatmayı hedefliyoruz. Bu proje de bunu amaçlayan bir projeydi.” dedi.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de “Üretimde sorunumuz yok. Bu ürünün katma değer kazanması lazım. FAO bu projeyi destekleyenlerden bir tanesi, elimizden geldiğince yereldeki çiftçilerimize küçük ya da büyük destek veriyoruz.” dedi.
adana fao destek ilaçlama dağıtım eğitim