Adıyaman’da öğrencilere organik tarım eğitimi verildi

10 November Friday, 2023
Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine organik tarım konulu dersler verildi. Organik tarıma yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programda 210 öğrenci eğitim aldı.
Adıyaman’da öğrencilere organik tarım eğitimi verildi Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine organik tarım konulu dersler verildi.  

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, organik tarımı geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Adıyaman merkez Doyran Köyü İlkokulu'nda okuyan öğrencilere yönelik dersler düzenledi. Organik tarıma yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programlarda 210 öğrenci eğitim aldı.

Organik tarımla ilgili verilen dersler sonrasında ise Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından okul öğrencilerine çanta, kırtasiye malzemeleri, çocukların yağmurdan koruna bilmesi için şemsiye dağıtıldı. Programa katılan ve verilen derslerle ilgili bilgi veren Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, “Buradaki amacımız erken yaşta çocuklarımıza organik tarım, organik tarımın ne olduğunu, gelecekte çevre kirliliği, sağlıklı beslenme gibi birçok konularda farkındalık oluşturmak amacıyla projemizi milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte yürüttük. Projemizde milli eğitim müdürlüğümüzden destek aldık. Burada ayrıca çanta dağıtımından önce çocuklara da 1 saatlik organik tarım eğitimi verdik” dedi.

Çok mutlu olduklarını dile getiren öğrencilerden Eda Bilir ise “Meyvelerden bahsettiler, sebzelerden bahsettiler, hediyeler verdiler. Şemsiye verdiler, mutluyum” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Ali Osman Bilir ise “Çantalar dağıttılar, tarımdan bahsettiler, fotoğraflarımızı çektiler, çantalarımızı verdiler, mutluyuz hem de çok mutluyuz” diye konuştu.
Adıyaman organik tarım doyran