Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören çiftçi ve tarım işletmelerinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları 1 yıl ertelendi.
Bakanlar Kurulu'nun "Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kişi Üreticilerin T.C Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Kararı", Resmi Gazete'de
yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, 23 Ağustos 2013'ten 31 Aralık 2014'e kadar ülke genelinde meydan gelen yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenecek.
Borç ertelemelaerinde Hasar Tespit Komisyonu kararının olması gerekecek. Komisyon kararları oy çokluğuyla alınacak. Çiftçilerin borçlarının ertelenebilmesi için zarar oranının en az yüzde 30 olması şartı aranacak.
NTV canlı yayınına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kuraklık ve don gibi doğal afetlerin tamamında oluşan zararlar için çiftçilerin borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini söyledi. Bakan Eker, 900 bin üretici ve 17.6 milyon dekar arazide meydana gelen çeşitli düzeydeki hasarlar için üreticinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiği müjdesini verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->