Her yıl Afganistan'da geleneksel olarak Nevruz Bayramı'nın ardından kutlanan, Çiftçi Bayramı etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.
Her yıl Afganistan’da geleneksel olarak Nevruz Bayramı'nın ardından kutlanan, Belh Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen Çiftçi Bayramı etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Muhammed Katib Şems, Afganistan'da yıllardır devam eden savaşın tarım sektörünü olumsuz etkilediğini ve bu nedenle tarım alanında geri kalmış ülkeler arasında yer aldıklarını belirtti. Çok sayıda uluslararası kuruluşun Afganistan'a yaptığı yardımlara rağmen tarım sektörünün hala gelişmediğini ifade eden Şems, ülkede yeni seçilecek devlet başkanının bu konuda ciddi çalışma yürütmesi gerektiğini söyledi.
Belh Milletvekili Muhammed Abduh da, bir ülkenin kalkınması için tarım sektörünün geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu sektörün geliştirilmesi durumunda binlerce vatandaşın iş sahibi olacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, onlarca yerli ve yabancı firmanın stant açtığı Tarım Fuarı'nın açılışını yaptı.
Mahmuzlu camgöz köpek balıkları bilim adamlarının yakın...
Devamını Oku ->
Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da iklim kaynaklı afet riski...
Devamını Oku ->
Ülke genelindeki il tarım ve orman müdürlüğü ekipleri,...
Devamını Oku ->
Kastamonu’da küçükbaş hayvanlar üzerinde yürütülen bilimsel...
Devamını Oku ->
Mardin'de 78 yaşındaki Şeyhmus Erginoğlu, 31 yıl önce çöp...
Devamını Oku ->
Türkiye'den bu yılın ilk 6 ayında 911 milyon 35 bin dolarlık...
Devamını Oku ->
İklim değişikliğiyle Akdeniz’i tehdit eden istilacı balon...
Devamını Oku ->
Antalya, Isparta ve Burdur'daki firmalardan yapılan yaş meyve ve...
Devamını Oku ->