Afyonkarahisar 32,6 milyon dolarlık yumurta ihraç etti

25 January Monday, 2021
Türkiye'de yumurta üretiminde önde gelen illeri arasında bulunan Afyonkarahisar'dan 2020 yılında 32 milyon 650 bin dolarlık yumurta ihraç edildi.
Afyonkarahisar 32,6 milyon dolarlık yumurta ihraç etti Türkiye'nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Afyonkarahisar'dan ihraç rakamları geldi. İlden 32 milyon 650 bin dolarlık yumurta ihraç edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, “Büyükşehirlere yakın olmamız nedeniyle pazarlama noktasında sıkıntı yaşamıyoruz. Bakanlığımız, sektörün desteklenmesi amacıyla kanatlı hayvan işletmelerinin kapasite artırımı, soğuk hava deposu ve biyogüvenlik tedbirleriyle ilgili projelere yaklaşık 7,8 milyon lira destekte bulundu. İlimizde üretilen yumurtalar Afganistan, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn başta olmak üzere birçok ülkelere ihraç ediliyor. Yumurta sektöründe Türkiye'de bir numarayız. Afyonkarahisar, en fazla yumurta tavuğunun olduğu il. Yumurta üretiminde de başı çekiyoruz." dedi.

Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi Başkanı Nevzat Tezcan da Dubai, Katar ve Kuveyt'e haftalık 180-200 tır yumurta ihraç ettiklerini, bunun artmasını beklediklerini kaydetti. Hedeflerinin mevcut yurt dışı pazarlarını artırmak olduğunu dile getiren Tezcan, yeni pazar olarak Afrika'yı düşündüklerini sözlerine ekledi.
Afyonkarahisar yumurta ihracat