Ağrılı besicilerin kuzu sevinci

22 February Monday, 2021
Ağrı'da "5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi" kapsamında koyun sahibi olan besiciler, yeni doğan kuzularının mutluluğunu yaşıyor.
Ağrılı besicilerin kuzu sevinci Ağrı'da küçükbaş hayvancılığı yaygınlaştırmak ve üretimi artırmak amacıyla Valilik koordinesinde başlatılan "5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi" kapsamında koyun sahibi olan besiciler, yeni doğan kuzuları nedeniyle mutlu.

Kentteki çiftçilere ipoteksiz ve faizsiz uygun şartlarda kredi imkanı sunulan ve Valilik, belediye, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ziraat Bankası ortaklığıyla başlatılan projeden yararlananlar, koyunlarını almaya devam ediyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, il genelindeki hayvan varlığının iki kat arttırmak için çalıştıklarını belirtti. "1 milyon 386 bin küçükbaş hayvan varlığına sahibiz. Bu sayıyla bölgede 2'nci, Türkiye genelinde de 10'nuncu sıradayız.

Bölgemiz hayvan varlığı bakımından bu kadar önemli bir il iken ve mevcut mera varlığımızın çok fazla olması nedeniyle bizlerde koyun varlığımızı artırmak adına böyle bir proje başlatmış olduk. Projeye çok yoğun bir başvuru var. 3 bin 300 civarında çiftçimiz projeye başvuru yaptı. 5 yılın sonunda 7 bin çiftçimize koyun dağıtıp tekrar üretime kazandırmak istiyoruz. Hayvanları da yoğun bir şekilde temin edip çiftçilerimize dağıtıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de sahip olduğu hayvan varlığı bakımından önde gelen illerden olan kentte besiciler, kışın zorlu geçtiği bölgede hayvanlarının bakımını da ihmal etmiyor.
ağrı kuzu koyun besici destek proje hayvancılık