Ağrılı üreticilere süt sağım ünitesi

25 August Wednesday, 2021
Ağrı'da, süt üretiminin artırılması ve kent ekonomisine daha fazla katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje sürüyor. Valilik koordinesinde başlatılan proje kapmasında ineklerin sağımı için yüzde 80 hibe ile 290 çiftçiye sağım ünitesi teslim edildi.
Ağrılı üreticilere süt sağım ünitesi Ağrı’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce İl Özel İdaresi ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının sağladığı bütçeyle "Sütün Tadı Ağrı'nın Adı" projesi hayata geçirildi. Proje ile Süt üretiminin artırılması ve kent ekonomisine daha fazla katkı sağlanması amaçlanıyor.

Proje kapsamında 500 çiftçiyi kapsayan ve ilk etapta 290 çiftçiye yüzde 80 hibeyle verilen süt dağıtım üniteleri için TRT Park alanında program düzenlendi.

Programda konuşan Ağrı Valisi Osman "Sütün önemli bir ticari meta olduğunu, sağılması, toplanması ve üretime kazandırılması gerektiğini insanlarımıza anlatalım diye uğraşıyoruz. Sütle ilgili yaptığımız birkaç ayaklı projeden olan bu projede belirli sayıdan az sağman ineğe sahip olan ailelerimize bireysel sağım ünitelerini yüksek hibe oranıyla tedarik ettik. Vatandaşlarımızı üreticilerle ilişkilendirelim ve sağdıkları sütü peşin parayla satabilsinler ki hane ekonomilerine katkıda bulunabilsinler ve refahlarını artırabilsinler. Bu kapsamda 500 hanemize süt sağım makinesi dağıtacağız. Bugün 290 tanesinin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Geriye kalan 210 tanesinin de İl Özel İdaresi vasıtasıyla alım sürecini başlattık ve önümüzdeki günlerde kalan vatandaşlarımıza tedarik edeceğiz." dedi.

Vali Varol, Türkiye'de ilk defa Ağrı'da uygulanacak olan Gıda Kent Projesi'nin ihalesine dün çıktıklarını aktararak, ihale sürecinin tamamlanmasıyla birinci etabın inşaatına başlayacaklarını ve tarımsal ürün işlemek için ilk etapta 12 iş yerini hizmete açacaklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra süt sağım üniteleri üreticilere teslim edildi.
ağrı süt sağım ünitesi hibe