Ağrılı üreticilere süt soğutma tankı desteği

25 March Friday, 2022
Ağrı’da Sütümü Koruyorum Projesi’ne yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projenin son ayağında 20 baş ve üzeri sağmal ineğe sahip 40 işletmeye 200'er litrelik süt soğutma tankı desteği verildi.
Ağrılı üreticilere süt soğutma tankı desteği Ağrı’da üreticilere süt soğutma tankı dağıtımı törenle yapıldı.

Sütümü Koruyorum Projesi kapsamında yapılan dağıtımda 200'er litrelik tanklar 20 baş ve üzeri sağmal ineğe sahip 40 işletmeye verildi.

Törende konuşan Vali Osman Varol, yüzde 75’i hibe olan tanklar ile sütün kıymetini koruyacağını belirterek “2021 yılında Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “Sütümü Koruyorum” projesine 700 bin TL finansman desteği sağlamıştır. Projenin hayata geçmesi ile birlikte faydalanıcı çiftçilerimizin ürettikleri sütün uluslararası standartlara uygunluğu sağlanacak, piyasa bozucu faaliyetler ve mevsimler nedenlerle değişkenlik arz eden fiyatların istikrarına katkı sağlanacak. Ağrı ilimizde süt sektöründe faaliyet gösteren aktörler arasında kalıcı bir işbirliği tesis edilecek. Üretim kapasitesi ve verimlilik de arttırılacak. Proje kapsamında Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde yürütülen proje neticesinde çiftçilerimiz sütlerini soğuk bir ortamda muhafaza ederek daha yüksek bir fiyattan satma fırsatı bulacak ve diğer çiftçilerle birlikte hareket etme imkânı bulacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından tanklar teslim edildi.

Proje Valilik, Doğu Anadolu Projesi DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce destekleniyor.
ağrı süt tank dağıtım hibe