Ahi Evran Kardeşlik Ormanı kuruldu

31 March Wednesday, 2021
Kırşehir’de 850 fidan ile Ahi Evran Kardeşlik Ormanı oluşturuldu.
Ahi Evran Kardeşlik Ormanı kuruldu Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO ve Cumhurbaşkanlığınca bu yılın Ahi Evran Yılı ilan edilmesinin ardından Ahi Evran etkinliklerle anılıyor.

Etkinlikler kapsamında Kırşehir’de 850 fidan toprakla buluşturularak, törenle Ahi Evran Kardeşlik Ormanı kuruldu. Orman, Kırşehir Valiliği koordinasyonunda Ticaret İl Müdürlüğü ve Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle oluşturuldu.

Törende konuşan Vali İbrahim Akın, gelecek nesillere daha yeşil bir Kırşehir bırakılacağını ifade etti. "Ahi Evran Veli'nin 850. doğum yılı nedeniyle burada sembolik olarak 850 fidanımızı toprakla buluşturacağız. Bu fidanlar Kırşehir'in yeşillenmesine ve gelecek nesillere daha yeşil bir Kırşehir bırakılmasına vesile olacak, aynı zamanda da bu ağaçların büyüyüp dal budak saldığı gibi Ahilik prensipleri hem ülkemize hem dünyamıza yayılacaktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Akın, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Şahin ve diğer il önde gelenleri ile birlikte vatandaşlar fidanları toprakla buluşturdu.
ahi evran kırşehir orman