Aksaray hayvancılık projeleriyle Türkiye ikincisi

06 January Thursday, 2022
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray, projeleriyle Türkiye ikincisi oldu. Kentte bu yıl yüzde 50 devlet desteğiyle 257 hayvancılık projesi hayata geçirildi.
Aksaray hayvancılık projeleriyle Türkiye ikincisi Devlet destekli projelerle her yıl büyük bir ivme kazanarak gelişen tarım ve hayvancılık sektörü üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Aksaray da hayvancılık projeleriyle Türkiye ikincisi oldu. Hayvancılığın yoğun olarak işlendiği kentte onay alan 22 milyon liralık 257 projenin 11 milyon liradan fazlası hibe.

Rakamları paylaşan Tarım ve Orman Müdürü İl Bülent Saklav “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürütmüş olduğu büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımcıların desteklenmesi programı kapsamında 25 Haziran tarihinde bakanlığımız tarafından tebliğ yayınlandı. Bu kapsamda ilimizde çiftçilerimizden, üreticilerimizden projeler aldık. 260 adet proje başvurusu oldu. Bu projelerimizden 257 tanesi müdürlüğümüz tarağından onaylanıp bakanlığımıza gönderildi ve bakanlığımız tarafından da onaylandı. Toplam bütçesi 22 milyon TL idi. Bu kapsamda 11 milyon 285 bin TL’sini çiftçilerimize hibe olarak verdik. Bu 257 projeyle Türkiye’de 2. olduk. Proje kapsamında ahır ve ağıl desteğimiz yüzde 50 hibeli, yem karma makinesi, gübre sıyırıcı, otomatik suluklar, süt soğutma tankları, süt sağım makineleri gibi bunları çiftçilerimize yüzde 50 hibeli verip onların ürettiği ürüne değer katmak ve onların geçimlerini sağlamak için elimizden gelen gayreti gösterdik.” dedi.

Desteklerden faydalananlar arasında yer alan Osman Tosun da , “Tarım ve Orman Bakanlığımızın bize vermiş olduğu hibe, yem karmamız 8 metreküp, süt soğutma tankımız, kaşağımız, suluğumuz. Önce hiçbir yeşimiz yokken devletimizden Allah razı olsun bize bu imkanları sundu, bize bunları yüzde 50 hibe ile verdi. Tarım ve Orman Bakanlığımıza, valimize sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.
aksaray hayvancılık destek proje tarım ve orman