Aksarayda 2013 yılı Arpa hasat sezonu Aratol Mahallesi Büyük Pınar Mevkisinde gerçekleştirilen törenle dualar eşliğinde açıldı.
Hasat sezonu açılış törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Ziraat Odası Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali Selami Altınok, çiftçilerin toprağa çok iyi baktığını belirterek, verimin iyi olmasını diledi. Sözlerini "Allah utandırmaz bizi, mahçup etmez. Emek verdi insanlar, ektiler, biçecekler. Gübresini verdiler, dua ettiler yağmur yağsın diye. Hep buna baktılar. İnsanların gözü tarlasında, bağında, bahçesinde." diye sürdüren Altınok çiftçilerin çocuklarının düğünlerini, geleceklerini hasada bağladıklarını dile getirerek hasadın hayırlı geçmesinin ne kadar önemli olduğunu da vurguladı.
Konuşmaların ardından kurban kesildi ve dua edildi. Daha sonra Vali Selami Altınok hasat biçme aracına binerek yılın ilk arpa hasadını yaptı.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->