Aksaraylı üreticilere meyve fidanı desteği

12 March Tuesday, 2019
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü meyvecilik yapmak isteyen üreticilere fidan dağıtarak destek veriyor. Yürütülen proje kapsamında binlerce elma, armut, ceviz, kiraz, erik fidanı çiftçilere dağıtıldı.
Aksaraylı üreticilere meyve fidanı desteği Haber: Orhan Altun – Aksaray İl Enformasyon
Kamera: Yaşar Dalkılıç

Meyve fidancılığının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında Aksaray’da çiftçilere yüzde elli hibe ile fidan dağıtıldı.

Aksaray İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen çalışma kapsamında meyvecilikle uğraşan üreticilere binlerce fidan dağıtıldı.

Fidan dağıtımı dolayısıyla düzenlene törende konuşan Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, meyveciliği güçlendirerek ürün çeşitliliğini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Saklav, “2016 yılında 446 dekar alanda 10 bin yüz adet fidan ile 30 adet kapama meyve bahçesi kurdurulmuş ve 149 bin liralık yatırım yapılmıştır. 2018 yılında 734 dekar alanda 15 bin 360 adet fidan ile 46 adet kapama meyve bahçesi kurdurulmuştur. 2019 yılında ise müdürlüğümüze tahsis edilen 200 bin lira ödenek çerçevesinde 20 bin 885 adet meyve fidanı yüzde 50 çiftçi katkısı ile çiftçilerimize dağıtılacak olup bu sene bu meyve fidanları ile 56 adet kapama meyve bahçesi kurulacaktır.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından elma, armut, ceviz, badem, kayısı, kiraz, erik, şeftali ve bağ fidanları çiftçilere dağıtıldı.
Fidan dağıtım törenine Aksaray Valisi Ali Mantı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, kurum müdürleri, STK başkanları ve çiftçiler katıldı.
 
aksaray meyvecilik fidan dağıtımı tarım ve orman