Mersin\'in Erdemli ilçesinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu\'nda DPT, TÜBİTAK ve birçok sivil toplum kuruluşu (STK) ile ortaklaşa çeşit ıslah projeleri yürütülüyor.
Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda DPT, TÜBİTAK ve birçok sivil toplum kuruluşu (STK) ile ortaklaşa çeşit ıslah projeleri yürütülüyor.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş, Bakanlık olarak sektörle ortaklaşa proje yapmaya önem verdiklerini ifade ederek, "İnsanlar bir işin içerisinde olurlarsa o zaman o projeyi sahipleniyorlar ve o projenin başarı şansı oldukça artıyor" dedi.
Nar, zeytin, kayısı gibi birçok meyve ve sebzede ıslah çalışmaları yaptıklarını anlatan Keleş, "Kurumumuzda sadece turunçgil ıslah projesi yürütülmüyor. DPT, TÜBİTAK ve birçok sivil toplum kuruluşu ( STK) ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Mersin Ticaret Borsası’nın desteklemiş olduğu projeler var. Yani kurumumuz sektörün ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda proje üretmeye, geliştirmeye çalışıyor. Bunun için de sektörle olan işbirliğine önem veriyoruz" diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Yalova'da kurulan Marmara Su Ürünleri...
Devamını Oku ->
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz ilçesindeki sığla...
Devamını Oku ->
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->