Alo 174 artık WhatsApp’ta

09 March Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği için yeni bir adım daha attı ve WhatsApp’ta Gıda Hattı açtı. Bakan Bekir Pakdemirli vatandaşların 05011740174 numaralı gıda WhatsApp hattına her türlü şikâyeti kolaylıkla bildirebileceklerini açıkladı.
Alo 174 artık WhatsApp’ta Tarım ve Orman Bakanlığından gıda güvenliği için önemli bir adım daha geldi. WhatsApp Gıda Hattı hizmete girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önemli hizmetlerinden olan Alo 174 Gıda Hattı yeni uygulamasıyla artık vatandaşlara daha yakın.

WhatsApp uygulamasında açılan 0501 174 01 74 numaralı hatta gıda ile ilgili her türlü şikâyet bildirilebiliyor.

İzmir programında yeni uygulamanın hayata geçtiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda güvenliğine çok önem verdiklerini vurguladı.

Bakan Pakdemirli, gıda güvenliğini çok önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Alo 174 Gıda Hattı'mız var. Tüm vatandaşlarımız bir telefonla arayıp şikâyette bulunabiliyorlar. Biz şikâyet ettikleri gıdalardan numuneler alıp sonuçlandırıp 2 gün içinde onlara geri dönüş yapıyorduk. Bilgi ve iletişim çağındayız. Alo 174'ü bazen arkadaşlar aramaktan imtina edebiliyorlar. Biz de Alo 174'ün yanında bir servis daha açalım dedik, bunun da adı WhatsApp servisi. 05011740174'e herhangi bir gıda ile ilgili konuda şikâyetinizi bildirebilirsiniz. Bu gerek marketlerde olsun, herhangi bir vatandaşımızın ne şikâyeti varsa bu numara üzerinden iletebilir. Biz gerekli incelemeleri yapıp cevap veriyor olacağız."

Gıda Hattı Alo 174’e yapılan şikâyetler hızla değerlendiriliyor. 2 gün içerisinde vatandaşlara sms ile geri dönüş yapılıyor. Yeni uygulamanın kullanıcıların işini kolaylaştırıp süreci hızlandırması amaçlanıyor.
gıda hattı alo 174 whatsapp gıda güvenliği tarım ve orman bekir pakdemirli